נושאים קשורים

עיריית פתח תקווה בנתה בניין חדש – ושכחה לשים מעלית

בבניין ניתנים שירותים לציבור, שבפועל לא נגישים לאנשים עם מוגבלויות. נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות איימה בתביעה – והעירייה התחייבה לתקן את הליקוי

גם אם לעולם לא אחווה תשוקה במציאות, היא קיימת עבורי בספרים

הרומן "אהבות נכזבות" של מילן קונדרה גרם לי להרגיש דברים שלא הרגשתי מעולם – ואני מקווה מאוד שארגיש יום אחד בעתיד

“למה לילד שלי לא מגיע סל שילוב? כי רציתי שיהיה שף?”

תלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בחינוך המקצועי לא מקבלים סל שילוב, ובמשרדי העבודה והחינוך מגלגלים אחריות זה על זה. "אלו שני משרדי ממשלה, למה הם לא יכולים פשוט להעביר את הכסף ביניהם?"

ילדים עם CP לא יצטרכו להגיע שוב ושוב לוועדות רפואיות

מדיניות חדשה של ביטוח לאומי צפויה להקל על אלפי ילדים עם שיתוק מוחין. מעתה יקבעו אחוזי נכות קבועים, והוועדה תתכנס רק פעמיים עד גיל 18 ושלושה חודשים



עם אוטיזם ודרגות על הכתפיים: המסע המרגש של חיילי “תתקדמו”

שלושה קצינים חדשים על הספקטרום עמדו השבוע על מגרש המסדרים בבה"ד 15. מי שהיה צריך הוכחה ש"גם הם יכולים" – קיבל אותה בענק. טור אישי מיוחד של אודי הלר
ראשיבריאותמחקר: הורמון האהבה מסייע לאוטיסטים ליצור קשרים – לטווח הארוך

מחקר: הורמון האהבה מסייע לאוטיסטים ליצור קשרים – לטווח הארוך

אוקסיטוצין ידוע כמפחית פחד ומגביר את האמון בין בני-אדם. כעת מתברר שהוא גם מסייע לאוטיסטים בהתנהגות שחוזרת על עצמה והתקשרות עם אנשים, עד שנה לאחר נטילת ההורמון

האם בעתיד אוקסיטוצין יהפוך לטיפול נפוץ? (צילום: דיפוזיטפוטוס)

אוקסיטוצין (המוכר גם כ”הורמון האהבה”) משפיע בצורה חיובית ארוכת טווח על התנהגות של אוטיסטים – כך עולה ממחקר חדש של האוניברסיטה הקתולית של לוון בבלגיה (KU Leuven).

אוקסיטוצין מופרש אצל גברים ונשים בעת פורקן מיני. הוא פועל כהורמון וגם כמוליך עצבי במוח והוא גורם להפחתת פחד והגברת האמון בין בני-אדם, ויש לו תפקיד משמעותי בתהליך ההתאהבות.

מחקרים קודמים מצאו קשר בין רמות אוקסיטוצין לבין אוטיזם, ואפילו נמצא  שיפור בהתנהגות אצל אוטיסטים שקיבלו את ההורמון, אך לטווח קצר בלבד. לפי המחקר, שפורסם בכתב העת Molecular Autism, לאוקסיטוצין השפעה חיובית גם לטווח הארוך.

במחקר השתתפו 40 גברים בוגרים עם הפרעה בספקטרום האוטיסטי, שקיבלו אוקסיטוצין באמצעות תרסיס-אף. קבוצת הביקורת קיבלה פלצבו (תרופת-דמה) במשך ארבעה שבועות. הניסוי הזה הניב תוצאות מדהימות: המשתתפים שקיבלו אוקסיטוצין במשך ארבעה שבועות חוו השפעות חיוביות בהתנהגות שלהם עד שנה לאחר מכן.

מבחינת אינטראקציה חברתית, החוקרים לא מצאו שום הבדל בין קבוצת הניסוי (שקיבלה את האוקסיטוצין) לקבוצת הביקורת. השיפור הורגש בהתנהגות שחוזרת על עצמה (כולל הצורך בשגרה) והתקשרות עם אנשים. המשתתפים בקבוצת הניסוי דיווחו על התנהגות הרבה פחות חזרתית וגם דיווחו על פחות בעיות ביצירת קשרים קרובים.

זאת הפעם הראשונה שבה מחקר מציג את ההשפעות ארוכות הטווח של מתן אוקסיטוצין לאנשים עם אוטיזם. הסיבה שרק זכרים נבחרו למחקר, לדברי החוקרים, היא שאוטיזם נפוץ יותר בקרב זכרים וגם שמחזור הורמונלי של נקבות עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה, וגם להוביל לתוצאות בלתי רצויות, כי אוקסיטוצין מזרז לידה ומעודד ייצור חלב-אם.

“הממצאים שלנו הם תוצאה של פיילוט ראשון”, הבהירו החוקרים. “צריך לבצע הרבה מחקרים נוספים לפני שניתן יהיה להשתמש באוקסיטוצין לטיפול באנשים עם אוטיזם”.

מייסד "שווים", בעל 20 שנות ניסיון בעולם העיתונות. שימש כרכז הכתבים של ”ידיעות אחרונות“, עורך המוסף הכלכלי ”ממון“ ועורך התוכנית ”חדשות הבוקר“. בעל קשר אישי לקהילת המוגבלויות: בנו הבכור אוהד הוא אוטיסט.

כתבות אחרונות